СУ "Емилиян Станев" - В. Търново

Добре дошли на нашия сайт!

Осмокласниците от СУ „Емилиян Станев“ в часовете по български език и литература се изправиха пред предизвикателството да спасят света от митологични чудовища, разгневени богове и настъпващ хаос.
Под формата на куест игра учениците, разделени на екипи, трябваше да намерят различни улики, разположени на територията на училището, като използват знанията си върху древногръцката митология. Учениците решаваха кръстословици, разгадаваха шифри, проучваха таен език, отговаряха на въпроси и разплитаха казуси. Всяка решена загадка съдържаше ключ към следващия етап и награда за успешното справяне с даденото предизвикателство. Крайната цел беше всички екипи да предоставят намерените „съкровища“, за да се справят с последния етап от симулацията и да научат най-важния урок – че екипната работа е ключът към успеха.
Идеята за нестандартния урок е на преподавателя им Дияна Добрева, която използва интерактивните методи на преподаване, за да привлече учениците в игрова учебна симулация, чрез която да затвърди знанията им върху древногръцката митология.