СУ "Емилиян Станев" - В. Търново

Добре дошли на нашия сайт!

Петокласници от СУ "Емилиян Станев“ във Велико Търново посетиха Великотърновския университет.
Инициатор на гостуването е преподавателката им по български език и литература Александра Лебамовска, завършила Славянска филология в нашата Алма-матер.
 
Гости и домакини отбелязаха 9 май – Деня на Европа. Във Факултета се преподават 16 европейски езика, изучават се традициите и културите на над 20 европейски страни. Деканът на Филологическия факултет проф. д-р Ценка Иванова и нейните сътрудници показаха на учениците Аулата, зала „Европа“, аудитории и семинарни зали. Децата останаха особено впечатлени от историята и традициите, които има ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. С ентусиазъм се включиха за кратко в часовете по китайски, френски, немски и японски език. Разгледаха няколко чуждоезикови центъра и споделиха впечатления в книгата за почетни гости на Семинара по българска лингвистика.  
 
По време на обиколката, с изпълнение на цигулки и китара, учениците поздравиха ректора проф. д-р Христо Бонджолов, преподаватели и служители на Университета. За спомен от днешния незабравим ден всички получиха картички и сувенири.
 
ВТУ "Св. св. Кирил и Методий"