СУ "Емилиян Станев" - В. Търново

Добре дошли на нашия сайт!

"Впечатляващ празничен концерт бе кулминация на тържествата, белязали 35-годишнината от създаването на Средно училище „Емилиян Станев” във Велико Търново и 110 години от рождението на големия български писател.

Уважих тържеството заедно с още близо 1000 бивши и настоящи учители, ученици и много великотърновци, чиито житейски пътища са свързани с училището.

Благодаря на първия директор на СУ „Емилиян Станев” и почетен гражданин на В. Търново – Гинка Стефанова, за това, че е изградили училището – мястото, където хората получават едно от най-важните неща в живота – образованието. Благодаря и на директорите след нея за приемствеността при управлението и развитието на школото.

Благодаря и на настоящето училищно ръководство начело с Кина Котларска, както и към учителите, за издигането на престижа на школото на общинско, регионално и национално ниво. С наградите и отличията учениците на СУ „Емилиян Станев” прославят Велико Търново и ни носят гордост. Образоването и младите хора са наш общ приоритет и имат ключова роля в развитието на града.

Уважаеми преподаватели, бъдете все така взискателни, иновативни в методите си на работа и подготвяйте все толкова усърдно учениците. Скъпи ученици, четете историята и помнете делата и постиженията на нашите славни предци, за които България и Велико Търново са били кауза. Наскоро чествахме годишнината от рождението на Стефан Стамболов – велик държавник, роден в нашия град, поставил основата на средното и висшето образование у нас. Именно образованието за Стамболов е сред водещите национални приоритети. Помнете тези велики българи като него, родени в нашия град, и следвайте постиженията им."

 

Даниел Панов, Кмет на Община Велико Търново