СУ "Емилиян Станев" - В. Търново

Добре дошли на нашия сайт!

Днес, 20.01.2017г., стартира безплатният курс по програмиране, организиран от Софтуерният университет (СофтУни). Велико Търново е един от 28-те града в страната, където ще се проведе това обучение.

Домакин на СофтУни ще бъде нашето училище. И както музикантът Георги Инков, бивш възпитаник на училище "Емилиян Станев", пожелава да промени попрището си и започва успешно да се реализира в сферата на информационните технологии, така и много наши ученици от профил "Изкуства" - Изобразително изкуство, ще вземат участие в обучението, за да се уверят сами дали това би могло да бъде нещо, в което те да постигнат своята добра реализация в бъдеще.


"Щом успях от музикант да започна да се занимавам с програмиране, значи всеки може да го направи... но трябва да е готов да се отдаде на денонощно учене.", казва Георги Инков. "Хубавото на безплатните въвеждащи курсове е, че човек има възможност да прецени дали действително иска да се занимава с това – аз бях записала програмиране с C# и прецених, че не е за мен. Но дигиталният маркетинг много ми хареса и сега уча вече в платeния модул", казва Ева Лъчезарова.