СУ "Емилиян Станев" - В. Търново

Добре дошли на нашия сайт!

В рамките от 10 до 16 април 2016 г. се осъществи обучителна визита на учители и ученици от държавите партньори по проект „Арт Нуво – Арт Ренуво" по програма "Еразъм+".

Гостите – учители и ученици от Германия, Франция, Румъния, Словения и Шотландия, участваха в  ателиета „Рисуване върху стъкло и огледала", показаха творчество при  рисуването на медальони, проявиха изключителна активност в ателието за изработка на изделия от плъстена вълна. В ателиетата по графичен дизайн младите творци създадоха проекти за витраж и сувенири – магнити и делители с елементи в стил арт нуво. След проведената Градска пътека – Арт нуво в  Русе и проучване на органични форми в света на Арт нуво  – Басарбовски манастир и Ивановски скални манастири, се изработиха постери "България през моя поглед". С изключителен интерес младите участници твориха в уъркшопа „Дизайн – осветителни тела" и създадоха свои лампи от непалска хартия и метална конструкция. С не по-малка активност от страна на учители и ученици се реализираха уъркшоповете по Екслибрис, Архитектура – Пъзел Арт Ренуво и Арт нуво музика – Ритъмен кръг. Визитата на участниците приключи с изложба в СОУ,,Емилиян Станев".

,,Арт нуво – Арт Ренуво във Велико Търново", на която бяха представени всички ученически художествени изделия, изработени по време на визитата.