СУ "Емилиян Станев" - В. Търново

Добре дошли на нашия сайт!


Интервю на Вл. Андреев с Боян Апостолов от 11б клас.

Вл. Андреев: Какво те привлече към програмирането?

Боян Апостолов: Страстта ми да създавам нови неща, с които да мога да улесня рaбoтата на хората.

В. А.: Каква беше най-голямата трудност за теб по време на обучението ти?

Б. А.: Най-трудно ми беше да регулирам времето си за да имам достатъчно време да програмирам и да се подготвям добре в училище, но след създаване на график за задачите ми през деня, всичко си вървеше по план.

В. А.: Как се виждаш след 5 години в професионален план?  

Б. А.: Виждам се с много нови професионални знания и опит, работещ в някоя голяма IT компания.

В. А.: Ако трябва да отправиш един съвет към бъдещите дигитални нинджи, вдъхновен от твоя личен опит, какъв би бил той?

Б. А.: Съветвам Ви да се упражнявате колкото може повече и да не спирате да четете и да се развивате в областта, в която сте се насочили.

В. А.: Кои обучения завърши в СофтУни и кое е най-важното, което обучителният процес остави в теб като впечатление?

Б. А.: Всички обучения по C# пътеката - C# Basics, C# Fundamentals, C# Advanced, OOP, MSSQL, EF-Core, Web Basics, ASP.NET Core, JS Advanced, JS Applications, HTML & CSS и Angular. Най-много ме впечатли начина на преподаване на лекторите от СофтУни. Всички курсове съм ги учил дистанционно, но благодарение на техния начин на преподаване и мотивиране, имах чувството че присъствам на лекциите на живо.

В. А.: Какво се промени за теб, след като започна обучението си в СофтУни?

Б. А.: Най-вече начинът ми на мислене. Вече като посещавам различни сайтове ми е интересно да разбера как работят отвътре, какви защити имат и подобни неща. Също се подобриха и различни умения като разпределение на задачи, работа в екип и др.

В. А.: Как се промениха вижданията на другите към теб след тези постижения ?

Б. А.: Социалният ми статус доста се повиши, ако мога така да се изразя - интересно им е да разберат как се правят сайтове и приложения, и какво може да реализира един програмист в по-големи проекти. Също им е интересно, като им разказвам как се 'ходи' на лекции в 10 и 11 клас :)

В. А.: Каква беше атмосферата по време на обучението?

Б. А.: Беше доста приятно, лекторите обясняваха много интересно и аз слушах в захлас. Също задачите след лекциите бяха интересни, по различни теми и сфери от живота.

В. А.: В каква форма се обучаваше и защо я предпочете?

Б. А.: Обучавах се изцяло дистанционно, понеже не ми беше удобно да пътувам от В. Търново до София и обратно няколко пъти седмично, но това не ме спря да се развивам и да стигна нивото, на което съм сега.

В. А.: Благодаря и все така успехи! :)