СУ "Емилиян Станев" - В. Търново

Добре дошли на нашия сайт!

Елизар Михайлов и Илия Йорданов от VI „Б” клас са сред наградените деца от Четиринадесето издание на конкурса за коледна картичка „Весела Коледа за всички“.
Коледните картички на двамата ученици са в техника „отпечатък от колаж”, правени са миналата учебна година и са отпечатани с помощта на доц. Христо Керин по време на изнесения урок в графичното ателие на Факултета по изобразително изкуство.
Наградата за колективна картичка от същия конкурс е за малките художници от IV „Б” клас. Тяхната картичка е колаж от портрети на Дядо Коледа.
Конкурсът за коледна картичка „Весела Коледа за всички“ се организира от Художествената галерия "Димитър Добрович" – Сливен и от Сливенската Света митрополия под почетния патронаж на Негово Високопреосвещенство Сливенският Митрополит Йоаникий.
По традиция всички картички, участващи в конкурса, ще бъдат предоставени в навечерието на Бъдни вечер и Рождество Христово на социалния патронаж и домовете за деца в различни градове.
Церемонията по награждаването на отличените творби ще се проведе в гр. Сливен, зала "Сирак Скитник", бул. "Цар Симеон" № 2, І етаж на 20 декември 2018 г., от 11.00 ч. в присъствието на официални представители на организаторите на Конкурса.
18.12.2018 2