СУ "Емилиян Станев" - В. Търново

Добре дошли на нашия сайт!

Приключи последния етап на проекта „Отражения - Претворено наследство".
Той се реализира от Сдружение  „П.И.Т.А.“ и се финансира по програма „Култура“ на Община Велико Търново. Дейностите се осъществиха в няколко етапа: Конкурс за проект за чиния или плочка в стила на търновската сграфито керамика; Реализиране на проектите в Ателието по керамика в Младежки дом;  Детска артработилница в парк „Марно поле”; Заключителна изложба в Изложбени зали „Рафаил Михайлов”.
В края на миналата учебна година в часовете по изобразително изкуство учениците от III „Б”, V  и VI клас се запознаха с търновската керамика и създадоха свои проекти за керамични чинии и плочки, с които участваха в проекта. 
Наградени бяха: 
Яна Евлогиева – 9г, Гергана Илиева – 9г., Бояна Гайтанджиева 10г., Йоанна Караниколова – 13г., Калина Костадинова – 12г., Веселин Драшков – 13г., Енея Енчева – 12г., Ивана Иванова – 12г., Боян Христов – 13г., Любомир Върбанов- 12г., Деница Косева – 13г.
Поощрителни награди получиха: Дара Иванова – 12г., Дияна Димитрова – 10г., Лия Байдакова – 13г., Никола Николов – 11г.
Децата реализираха  отличените си проекти в Ателието по керамика с помощта на Гергана Пенова и майстор грънчаря Нина Нешева. Малките художници , получили поощрителни награди, участваха в детска артработилница, която  се проведе в парка „Марно поле” през месец септември.. 
С наградените творбите беше открита изложба на 20.11.2018г., в която са показани творби освен на участниците в проекта и на майсторите грънчари.
Учениците и техните преподаватели по изобразително изкуство изразяват своите благодарности на Гергана Пенова, Нина Нешева и на всички ангажирани с реализирането на проекта за безупречната организация и предоставената възможност да участват в това вълнуващо и зареждащо преживяване.