СУ "Емилиян Станев" - В. Търново

Добре дошли на нашия сайт!

На 1.12.2017г. се проведе конкурс за рецитиране на произведения на руски език. Участваха ученици от училища и детски градини на град Велико Търново.
Най-масово бе участието на учениците от СУ "Емилиян Станев", които се представиха не само със стихотворни творби, но и с изпълнения на руски музикални произведения.
Първо място зае Далия Лещакова от трети "Д" клас със стихотворението "Матрьошки" от Е. Успенски. Първа награда получи и Валентин Тодоров от шести "А" клас за изпълнението на валс "Парижский каскад". Специални отличия получиха Стефка Стойкова от единайсти клас за представянето на стихотворението "Пушкину" на С. Есенин и Милица Мартинова за впечатляващото изпълнение на песента "Конь". 
Журито беше оглавено от Ирина  Николаевна Гончарова - Вакуловская - завеждащ дистанционната лаборатория за допълнително обазование и повишаване на квалификацията при руския университет (ДПО РУДН), телеводеща и психолог, която изказа възхищението си от представянето на участниците и сърдечно благодари на техните ръководители.