СУ "Емилиян Станев" - В. Търново

Добре дошли на нашия сайт!

OK

Кои сме ние?

Средно училище "Емилиян Станев" (град Велико Търново) обединява предучилищна група, начално училище, прогимназия и гимназия.

OK

Къде сме силни?

Паралелките ни са специализирани в сферата на информационните технологии, чуждите езици, музиката и изобразителното изкуство.

OK

Избрахте нас?

Вашият избор е нашата отговорност. Грижим се за вашето качествено образование, което да ви направи конкурентноспособни в модерния свят.


Интервю на Вл. Андреев с Боян Апостолов от 11б клас.

Вл. Андреев: Какво те привлече към програмирането?

Боян Апостолов: Страстта ми да създавам нови неща, с които да мога да улесня рaбoтата на хората.

В. А.: Каква беше най-голямата трудност за теб по време на обучението ти?

Б. А.: Най-трудно ми беше да регулирам времето си за да имам достатъчно време да програмирам и да се подготвям добре в училище, но след създаване на график за задачите ми през деня, всичко си вървеше по план.

В. А.: Как се виждаш след 5 години в професионален план?  

Б. А.: Виждам се с много нови професионални знания и опит, работещ в някоя голяма IT компания.

В. А.: Ако трябва да отправиш един съвет към бъдещите дигитални нинджи, вдъхновен от твоя личен опит, какъв би бил той?

Б. А.: Съветвам Ви да се упражнявате колкото може повече и да не спирате да четете и да се развивате в областта, в която сте се насочили.

В. А.: Кои обучения завърши в СофтУни и кое е най-важното, което обучителният процес остави в теб като впечатление?

Б. А.: Всички обучения по C# пътеката - C# Basics, C# Fundamentals, C# Advanced, OOP, MSSQL, EF-Core, Web Basics, ASP.NET Core, JS Advanced, JS Applications, HTML & CSS и Angular. Най-много ме впечатли начина на преподаване на лекторите от СофтУни. Всички курсове съм ги учил дистанционно, но благодарение на техния начин на преподаване и мотивиране, имах чувството че присъствам на лекциите на живо.

В. А.: Какво се промени за теб, след като започна обучението си в СофтУни?

Б. А.: Най-вече начинът ми на мислене. Вече като посещавам различни сайтове ми е интересно да разбера как работят отвътре, какви защити имат и подобни неща. Също се подобриха и различни умения като разпределение на задачи, работа в екип и др.

В. А.: Как се промениха вижданията на другите към теб след тези постижения ?

Б. А.: Социалният ми статус доста се повиши, ако мога така да се изразя - интересно им е да разберат как се правят сайтове и приложения, и какво може да реализира един програмист в по-големи проекти. Също им е интересно, като им разказвам как се 'ходи' на лекции в 10 и 11 клас :)

В. А.: Каква беше атмосферата по време на обучението?

Б. А.: Беше доста приятно, лекторите обясняваха много интересно и аз слушах в захлас. Също задачите след лекциите бяха интересни, по различни теми и сфери от живота.

В. А.: В каква форма се обучаваше и защо я предпочете?

Б. А.: Обучавах се изцяло дистанционно, понеже не ми беше удобно да пътувам от В. Търново до София и обратно няколко пъти седмично, но това не ме спря да се развивам и да стигна нивото, на което съм сега.

В. А.: Благодаря и все така успехи! :)

  • Новини
  • Награди
  • Най-четено
12 Юли

Списък с одобрените за ...

Списък с одобрените за участие ученици по НП "Отново заедно" > ФАЙЛ

Прочети още...
30 Юни

СУ „Е.Станев“ е одобрено ...

СУ „Е.Станев“ е одобрено за участие в националната програма „Отново заедно“. Деветдесет ученици от V до XI клас ще почиват на Приморско в хотел Хелиос от 26 до 31.08.2022. Програмата може да видите ...

Прочети още...
03 Ян

Коледният базар събра ...

Коледният базар, подготвен и организиран от Ученическия съвет, събра сумата от 2620,76 лв.  Тази година каузата е подкрепа на детското отделение на МБАЛ "Д-р Стефан Черкезов". Със събраните ...

Прочети още...
12 Ное

Софтуерен инженер още в ...

Интервю на Вл. Андреев с Боян Апостолов от 11б клас. Вл. Андреев: Какво те привлече към програмирането? Боян Апостолов: Страстта ми да създавам нови неща, с които да мога да улесня рaбoтата на ...

Прочети още...
21 Апр

Т. Великов от V "Г" кл. ...

Тодор Велинов Великов o V"Г" клас е класиран на III-то място на Областния кръг на Oлимпиадата по математика.

Прочети още...
20 Апр

А. Петрова от IV "Б" ...

Аделина Антоний Петрова от IV "Б" клас, паралелка с разширено изучаване на изобразително изкуство, спечели второ място в конкурса "Моят роден град", организиран от Регионалната библиотека "П. Р. ...

Прочети още...
16 Апр

Ани Токмакчиева от III ...

Ани Токмакчиева от III "В" клас на СУ "Емилиян Станев" взе участие в Международния конкурс за инструментално и вокално изкуство Magic Sounds, който се проведе през месец март в Прага.

Прочети още...
30 Мар

Лина Серафимова от IV ...

Лина Серафимова от IV "А" клас с вокален педагог Петя Кръстева спечели 6 награди от престижни онлайн конкурси в Испания и Италия за последните 3 месеца.

Прочети още...
26 Май

Добре дошли на нашия ...

Добре дошли на сайта на СУ "Емилиян Станев" - гр. Велико Търново. Нашето училище обединява предучилищна група, начално училище, прогимназия и гимназия. Паралелките ни са специализирани в сферата на ...

Прочети още...
01 Фев

Отец Петър Иванов ...

Отец Петър Иванов гостува виртуално на V "Б" клас в час по литература при г-жа Светлана Симеонова във връзка с темата Пасха, която изучават петокласниците. Увлекателно и задълбочено свещеникът ...

Прочети още...
04 Фев

ВИРТУАЛНА ИЗЛОЖБА

ВИРТУАЛНА ИЗЛОЖБА на ученици от СУ "Емилиян Станев", В. Търново. Творбите са направени през първия учебен срок на учебната 2020/2021 г. Учител: М. Рачкова ...

Прочети още...
16 Мар

За новите реалности и ...

За новите реалности и предизвикателствата пред дигиталното образование - дискусия с участието на д-р Наталия Любенова, психолог в СУ "Емилиян Станев". https://m.24chasa.bg/mnenia/article/9614096

Прочети още...

Галерия специалности

Партньори

Училището си партнира със следните организации: